Köszöntő

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás elnökeként – egyben Kiskunmajsa város polgármestereként szeretettel köszöntöm Önöket térségünkben.

A Kiskunmajsai járás Bács-Kiskun megyében, a Dél-Alföldi Régió közép-nyugati részén, az M5-ös autópálya kiskunfélegyházi lehajtójától alig 15 km-re helyezkedik el.

Logisztikai szempontból ideális a vállalkozásoknak, de a nagyvárosi zajoktól távoli fekvése egyúttal megfelelő közeget biztosít a nyugodt, természet közeli helyekre vágyóknak is.

A térség gazdasága az alföldi adottságoknak megfelelően hagyományosan mezőgazdasági jellegű, ahol a szántóföldi növénytermesztés (búza, kukorica, árpa, rozs, repce, napraforgó) mellett, a kerti növények (paradicsom, paprika) termesztése, illetve a méhészet is igen jelentős. Az állattenyésztést leginkább a pecsenyekacsa és a libatenyésztés képviseli, de sertés-juh-, és szarvasmarha-tenyésztők is gazdálkodnak a térségben. Az ipart többnyire a mezőgazdaságra épülő könnyűipar határozza meg, de a térségnek gépgyártás terén is vannak Európa hírű vállalkozásai.

A befektetni kívánó vállalkozásokat 70 ha ipari park várja, amely 15 ha területen már közművesített és a betelepítése már elkezdődött.

A térség turisztikai jelentőségét emeli a kiskunmajsai Jonathermál gyógy-, és élményfürdő, amelynek évről évre növekvő számú szállóvendégeit az üzemeltetők egyre magasabb színvonalon kívánják kiszolgálni.

Kiaknázatlan lehetőségeket rejt a mélyben található termálvíz fűtőértékének kihasználása, továbbá a magas napsütéses óraszám ideális lehetőséget biztosít napelempark létesítésére. Az állattenyésztésből származó jelentős mennyiségű trágyából, biogázüzem létrehozására is lehetőség nyílik.

Ezen gazdasági lehetőségek kiaknázásához várják a befektetni kívánó vállalkozásokat a következő oldalakon bemutatkozó járási települések: Kiskunmajsa, Csólyospálos, Jászszentlászló, Kömpöc, Móricgát és Szank.

Kiskunmajsa, 2020. szeptember 10. 

Patkós Zsolt

Elnök

Megszakítás